søndag 13. september 2009

Adaptasjon - Den siste revejakta


Boken ” Den siste revejakta ” starter med en introduksjon av personer og miljø. Boken er skrevet i 1. person, og vi får derfor se historien gjennom hovedpersonens øyne. I det første kapittelet ser man frem i tid, og man får et innblikk av hva som har hendt med hovedpersonen etter handlingen i boka. Dette er blitt fjernet i filmen, og jeg tror dette er fordi innledningen i boken hadde blitt for lang, og litt forvirrende hvis man hadde hatt det på film.
Filmen begynner derimot rett på sak, og går rett til hovedpoenget i filmen. De har fått med en veldig detaljert beskrivelse av hasj-kjøpet, noe som vises ganske likt både i bok og film. Det tror jeg er fordi det er både hovedtema og hovedpoenget i boken, og derfor viktig på filmen.
Den største endringen fra boken til filmen, er mengden av beskrivelse på bl.a personer og miljø. I boken skildrer de bl.a miljøet i Oslos gater en tidlig morgen, noe som ikke blir vist på filmen.

Bilde:
http://www.dvdarkivet.no/quiz/images/189/189.jpg

1 kommentar:

Mettek sa...

Litt uklart. For det første er det innledningen og slutten som er nåtid i romanen. Det du kaller selve handlingen er et tilbakeblikk.
I rammefortellingen (Hellas) ligger det et eget tema, som altså ikke er kommet med i filmen. Hvilket er det? Det har noe med Skyggen å gjøre.